Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

En bank for livet

Er du en gründer med en spennende idé? Eller en etablert bedrift med planer om vekst? Som den største avdelingen i hele DNB-konsernet er DNB Salten støtte­spilleren din – fra bedriften spede fødsel og hele bedriftslivet ut.

Mer enn halvparten av alle nyoppstartede firmaer i Salten henvender seg til DNB Salten for å komme i gang. Og der blir de værende, som oftest gjennom hele livsløpet. Dette er én av grunnene til at DNB dominerer som næringslivsbank i Salten.

– Det var mye nerver knyttet til fusjonen for tre år siden, og det er en glede å kunne si at vi med DNB-skiltet på veggen har klart å styrke posisjonen vår ytterligere, sier banksjef John Arne Hansen.

Motiveres av arbeidsplasser

DNB Salten er et komplett finanshus, med 31 medarbeidere som hver dag jobber dedikert mot bedriftsmarkedet.

– Vi motiveres mest når vi får være delaktige i bedrifters utvikling – og gjennom det bidra til å skape nye og flere arbeidsplasser i Nord-Norge, sier Hansen, som har de største bedriftene som ansvarsområde.

Slike bedrifter setter krav til at en bank skal være tilgjengelig, levere raskt og tilby unik spisskompetanse. Teamet i DNB Salten har lang fartstid, og gir hver eneste kunde solid oppfølging.

– En viktig oppgave er å bistå bedrifter som har gått seg litt fast, og hjelpe dem over i nye baner, sier Hansen.

Bygger nettverk for gründerne

Banksjef Liv Bente Kristoffersen har ansvar for små og mellomstore bedrifter, og jobber tett med mange av Nordlands tøffeste gründere.

– Hos oss har vi medarbeidere med spesiell omsorg og kompetanse for oppstartsbedrifter. Ett av tiltakene i denne avdelingen er å skape møteplasser. Nettverksbygging er viktig for gründerne – noe som blir enklere med oss som støttespillere.Gjennom et langt liv er det ikke bare solskinnsdager, og det økonomiske landskapet kan være hardt å bevege seg i. Dette vet den erfarne banken, som har vært i drift siden 1800-tallet.

– Det positive er at vi, som nordlendinger flest, ikke frykter motvind. DNB Salten kommer aldri til å løpe fra deg, heller ikke i ruskevær, fastslår Hansen.

Hva har DNB gjort for deg?

Noe av det første vi gjorde etter å ha registrert Stadssalg som selskap for 20 år siden, var å søke finansiering for å kjøpe et nærings­bygg til 6,6 millioner kroner. Nordlandsbanken tok oss imot med åpne armer. Etter fusjonen med DNB, har de fortsatt med å bevise at de er eksperter på forretningsutvikling. Sam­arbeidet er en av grunnene til at Stadssalg har en næringsportefølje med 38 eiendommer og 600 leietakere.

Stig Otto Nilsen
Eier og konsernsjef i Stadssalg:

Vi flyttet nettopp inn i splitter nye lokaler, og DNB var med på å gjøre dette mulig. Våre støttespillere i banken er ikke bare raske med å ta hånd om oss, de er også genuint interesserte i å hjelpe – både med finansiering og nettverksbygging. DNB har gitt oss innpass på viktige arenaer, slik at vi får vise oss frem og utvikle oss.

Vigdis Bjellånes
Daglig leder i Intu Regnskap:

Da jeg startet egen virksomhet i ung alder, hadde jeg verken kapital eller erfaring. Men lysten og gutsen til å lykkes i næringslivet var det ingenting å si på. DNB forstår slikt, og var derfor det naturlige valget. Å beholde dem som hovedbankforbindelse har også vært naturlig, fordi kulturen og kompetansen skiller DNB fra konkurrentene. Jeg startet på null, men driver i dag regionens største eiendomsselskap. Uten DNB hadde vi ikke klart det.

Tord Kolstad
Eier og gründer av T. Kolstad Eiendom

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts