De kunne sett på hverandre som konkurrenter, men valgte heller å styrke kompetansen sammen. Tre landbruks- og anleggsbedrifter fra Sortland opererer nå som brødre, side om side.

God kundeservice har alltid vært noe av det viktigste for Eiksenteret på Sortland, og i fjor fikk daglig leder Eirik Ingebrigtsen en idé om hvordan de kunne bli enda bedre: Ved å samarbeide tett med andre lokale aktører som driver lignende virksomhet. Lite visste han om at Harry Tobiassen, daglig leder og mekaniker ved Maskinteknikk Nord, gikk rundt med samme idé. Han ville gi kundene kortere avstand mellom ulike bedrifter de ofte trenger hjelp fra.

Og da Stian Gunnarsen fikk jobben som selger for Vemas og trengte samarbeidspartnere, var det avgjort: De tre firmaene fra Sortland skulle flytte sammen.

Mer liv

Eiksenteret holdt tidligere til alene i bygget som i dag er blitt et industrihus i hjertet av Sortland.

Arbeidshverdagen er bedre nå som Maskinteknikk Nord og Vemas bare er noen skritt unna. Folk avler folk, og det er liten tvil om at det er betraktelig mer liv her nå.

Eiksenteret har ti ansatte og håndterer salg og service på blant annet traktorer, høsteutstyr, hengere og annet tilbehør. Maskinteknikk Nord består av to mekanikere som reiser rundt i Nord-Norge for å reparere og sertifisere maskiner, trucker og traktorer, mens Vemas selger gravemaskiner og hjullastere med tilbehør. Kunder som kommer til en av de tre bedriftene, trenger ofte hjelp fra flere.

– Hvis vi ikke kan hjelpe, sender vi kundene rett ned i gangen. I Industrihuset er all kompetanse på landbruk- og anleggsutstyr samlet på ett sted, sier Thomas Solheim, kontroller ved Eiksenteret.

Styrer hverandre på ulikt vis                  

Mens Maskinteknikk Nord hjelper de andre bedriftene med å ta unna trykket fra kunder med behov for reparasjon, har Vemas banet vei og sørget for at de andre har knyttet nye kontakter i næringslivet. Eiksenteret på sin side bidrar med et stort delelager, som de andre «brødrene» nyter godt av.

Etter at vi flyttet hit, har Maskinteknikk Nord blitt en av få bedrifter av vårt slag som har umiddelbar tilgang på det meste av maskindeler.

Selv om han og kollegaen ofte er på farten i distriktet, trenger ikke kundene møte ikke en stengt dør av den grunn.

Uansett hvor langt unna vi er, kommer kundene til en administrasjon. Tilgjengelighet er viktig for oss.

Harry Tobiassen
Daglig leder, Maskinteknikk Nord

Men selv om bedriftene fra Sortland har inngått et slags brorskap, er det fortsatt vegger som skiller dem. De er selvstendige bedrifter, som vokser og blir sterkere sammen.

– Samlet kompetanse betyr ofte styrket kompetanse. Slik er det i alle fall for oss. Vi føler oss alle styrket etter at vi valgte og stille oss side ved side, avslutter Ingebrigtsen.

 

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

279 posts