Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Det ordner seg

***

Med Erlandsen Transport på laget, trenger du aldri å være i tvil. Det ordner seg.

Det er mange verdier som kan bidra til å bygge solide selskap og anerkjente merkevarer. For Erlandsen transport har fokus på å være en hyggelig problemløser alltid vært blant det viktigste.

Stor vekst

Mil etter mil i snart 90 år. Erlandsen Transport har en stolt og ærverdig historie og forvalte. Med så mange år bak seg er det naturlig og ta historiske tilbakeblikk, men for daglig leder Einar Erlandsen er det likevel viktigst å bruke den store erfaringsbanken til å sette riktig kurs inn i fremtiden.

De siste årene har bedriften han leder opplevd en enorm vekst.

Den omfattende Harstad-pakken, utbyggingen av Kanebogensenteret, det nye Statoilbygget og Sjøkantensenteret, har alle sørget for at ordrebøkene har vært mer enn fulle.

Selv om bedriften har vokst mye den siste tiden, har sjefen sjøl likevel ingen ambisjon om å bli størst:

– Vi skal være hyggeligst!

Flerbent

Brøyting, betongkjøring, fliskjøring, tippkjøring og asfaltkjøring.

Erlandsen selv tror denne bredden av tjenester er noe av grunnen til at bedriften har levd så lenge.

– Vi har flere solide ben å stå på. Når vi driver med så mange typer kjøring, er det alltid sånn at om det er rolig på én front, er det mye å gjøre på en annen, forklarer han.

Alltid vært der

Han ble født inn i dette. Det bestefaren startet i 1931, og som faren tok over i 1954. I dag er det Einar som sitter i førersetet. Det måtte nesten bli sånn.

– Interessen har vært der hele tiden. Jeg hjalp til som liten gutt både med maling, shining og vasking. Jeg visste alltid at jeg ville være med på dette, forteller han.

Fortsatt er det bak rattet han trives best. Han motiveres av variasjonen der.

– Ja, du ser ut av det samme vinduet hver dag, men alt utenfor er forskjellig. Jeg får aldri nok av å reise til nye plasser.

Stå på-vilje, godt humør og serviceinnstilling. Det går igjen hos alle, både de på 70 som har kjørt i flere tiår og lærlingene som nettopp er kommet innenfor dørene.

Den viktige summen

For Erlandsen er det enkelt å beskrive en typisk ansatt i Erlandsen Transport.

– Stå på-vilje, godt humør og serviceinnstilling. Det går igjen hos alle, både de på 70 som har kjørt i flere tiår og lærlingene som nettopp er kommet innenfor dørene, sier han.

Det er ikke tilfeldig. For mens de er gode på faget sitt, er Einar Erlandsen minst like opptatt av en helt annen side ved jobben:

– Vi er i et serviceyrke. Det må vi aldri glemme. Det som skjer alle andre steder enn på veien, er like viktig. Kundene våre liker å jobbe med oss. Det betyr alt, forteller han.

I alt de gjør, er de opptatte av å være gode ambassadører både for seg selv og for bransjen de representerer.

– Når bilene er reine, utstyret servet og smilet lett synlig, er vi der vi skal være. Det er summen av hvordan vi fremstår som danner merkevaren vår, mener Erlandsen.

Arv i arv

I dag har Einar tre sønner, og alle jobber i bedriften. Det betyr mye for han.

Sammen med rundt 30 ansatte rår de over en solid bil- og utstyrspark bestående av blant annet 23 biler, tre gravere og to hjullastere.

– Målet er at vi alltid skal kunne trå til raskt og effektivt. Vi skal være lette å be, og vi jobber for at alt skal ordne seg, alltid.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts