Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Lønnsomme konstruksjoner

***

40 år i byggebransjen har gitt Torkil Nilsen i Ferra Consult, en allsidig og unik innsikt som hvert år resulterer i en rekke kostnadseffektive næringsbygg for kunder over hele landet.

Han har jobbet med både tre, stål og betong og har lang erfaring med tegning og prosjektering. I dag bruker Nilsen all sin kompetanse og erfaring på å spesialdesigne bygg og konstruksjoner etter de mange kundenes ulike pengebok og behov.

– Det er ikke vanskelig å tegne flotte pompøse bygg når man ikke trenger ta hensyn til kostnadsbildet. Mer utfordrende blir det når behovene er i overkant store i forhold til pengeboka, forklarer Torkil som har funnet en nisje rundt kostnadseffektive bygg.

Annerledes angrep

Han mener mye av nøkkelen ligger i arbeidsmetodikken å måten han og Ferra angriper en prosess på.

– Vi er av den oppfatning er det er viktig å tenke konstruksjon før design, spesielt når budsjettene er begrenset. På den måten finner man den beste balansen mellom behov, utseende og betalingsevne, mener Nilsen.

Signaturer i hele landet

Gjennom sine mange tiår i bransjen har han rukket å sette en signatur på bygg fra Holmestrand i sør i Alta i nord. I den fyldige porteføljen finnes alt fra ulike industribygg og kjøpesenter til stilfulle leilighetskompleks og iøynefallende bilvarehus.

Ved siden av den faglige integriteten er også det store nettverket av samarbeidspartnere et viktig verktøy i det daglige arbeidet.

Vi har utbyggere som har ekspandert og brukt oss til alle prosjekter i over 30 år. Bransjen er heller ikke større enn at jungeltelegrafen fra fornøyde partnere og kunder også har spilt en viktig rolle.

Faste kunder

At et lite selskap i Harstad evner å få jobber over hele landet vitner om en annerledes aktør som har gjort seg bemerket i bransjen. Et nært samarbeid med store entreprenører gjennom mange år er noe av forklaringen.

– Vi har utbyggere som har ekspandert og brukt oss til alle prosjekter i over 30 år. Bransjen er heller ikke større enn at jungeltelegrafen fra fornøyde partnere og kunder også har spilt en viktig rolle, forklarer Torkil.

Utvider laget

Første del av 2018 har handlet mye om innspurten i utbyggingen av Sortland senter. Over 100 millioner er invester i utvidelsen av kjøpesenteret, og Ferra Consult har hatt ansvaret for prosjektutviklingen og prosjektledelsen. En jobb som har krevd mye av de ansatte. Med mye og gjøre og flere store prosjekter på gang ser de nå etter forsterkninger.

– Vi ønsker å styrke laget med et par personer, og vurderer blant annet å ansette en egen arkitekt. Vi er ydmyke over etterspørselen etter våre tjenester som gjør at vi nå vokser. Det viser at vi har truffet i vår satsing mot utvikling av kostnadseffektive konstruksjoner, avslutter Nilsen.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts