Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Maner til konferansefokus

***

– Det er mange ting man kan gjøre for bidra til at Narvik blir en mer attraktiv by. En av dem er definitivt å få konferanser hit.

Det sier konstituert direktør hos Grand Royal i Narvik, Marlene Føre Franzen. Nå oppfordrer hun folk i regionen til å jobbe for å få konferanser til byen.

– Alle har et nettverk, og alle kjenner noen som skal på konferanse. Vi håper at bedrifter fra regionen «ser til Narvik» når neste konferanse skal planlegges.

Lukrative gjester

For effekten av flere kurs og konferanser er stor.

– Det er kanskje mange som ikke er klar over viktigheten av konferanser i en by som Narvik. Denne type aktivitet griper inn i langt mer enn hotell- og restaurantbransjen. Den gjennomsnittlige konferansegjesten legger igjen mye penger per døgn, og synergieffekten av at flere velger å komme tilbake på privaten etter å ha besøkt en konferansedestinasjon, er også stor, forklarer Frantzen.

Unike opplevelser

Det genererer også økt trafikk i reiselivet, som igjen bidrar til positiv omdømmebygging for hele lokalsamfunnet.

– Området har mye å tilby, og kombinasjonen av fjordlandskapet nede ved havet, og det arktiske Lappland på andre siden av grensefjellet gir unike opplevelsesmuligheter for alle som ønsker å legge kurs og konferanser hit. Her kan man oppleve hundespann og havfiske på en å samme dag, presiserer hun videre.

Sett i et større perspektiv, kan man si at en strategisk oppbygging av Narvik som konferansedestinasjon, handler om skape langsiktig grobunn for utvidede handels-, kultur- og opplevelsestilbud rundt Narvik.

Gjør Narvik attraktiv

Sett i et større perspektiv, kan man si at en strategisk oppbygging av Narvik som konferansedestinasjon, handler om skape langsiktig grobunn for utvidede handels-, kultur- og opplevelsestilbud rundt Narvik. No som i siste rekke bidrar til å gjøre byen mer attraktiv å både komme til å bo i, mener Frantzen.

Mye å tilby

Fullservicehotellet hun er med å lede kan i dag tilby 161 rom og noen av landsdelens største kurs og konferansefasiliteter.

– Like viktig som gode senger, er bespisningsmulighetene på et hotell. Hos oss kan du velge mellom luksusfølelse og fine dining på Linken i toppetasjen, eller finne den ultimate roen på Kroa i hotellets førsteetasje, informerer Franzen før hun avslutter.

– Med flere gode konferansefasiliteter og en stappfull opplevelsesmeny handler det bare om å få folk til se til Narvik.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts