Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Bodøbyggerne

***

Kulturkvartal, brannstasjon, kirke, kjøpesenter, rådhus og utallige hus og leiligheter. Gunvald Johansen har definitivt vært med å prege Bodø.

Gjennom flere tiår har familiebedriften bygget solide signaturer i hele regionen. Med fokus på entreprenørskap, eiendom og byggevarer, styrer far og to sønner Johansen i dag en voksende konsernskute som seiler mot én milliard i omsetning.

Eventyrlig vekst

Det som for over 50 år siden startet med enkle tømrertjenester og lager i en fjøs, er i dag blitt fylkeshovedstadens største aktør i byggebransjen, og en av landsdelens største entreprenører. Med tiden har den enkle spiren som ble sådd av Gunvald Johansen i 1963, vokst til å bli et flerarmet konsern med over 250 ansatte, som i år passerer tre fjerdedels milliard i omsetning.

Reinvestert for vekst

For å kunne skape en solid bedrift med trygge og gode arbeidsplasser, har konserndirektør og mannen bak selskapets formidable vekst, Gunnar Johansen, tilbakeført verdiskapingen i selskapet gjennom kontinuerlige investeringer. Resultatet er et konsern med moderne og tidsriktig utstyr, gode lokaliteter og gode rammebetingelser for kompetanse­heving.

Leiligheter og kjøpesenter

For tiden er de mye opptatt med Hunstadsenteret, et prosjekt i egen regi, der de bygger for å leie ut. De er også i startgropa på byens nye rådhus, og snart leveres siste del av et enormt studentboligprosjekt på Mørkved.

Når vi til neste år overleverer det siste av fire byggetrinn, har vi hatt en sammenhengende byggeprosess på cirka fire år og totalt levert hele 604 studentboliger.

Eiendom og byggevarer

I mange av prosjektene de utfører ender de også opp som eiere eller deleiere av byggmassene. Dette har over tid resultert i en stadig større eiendomsportefølje, bestående av blant annet næringsbygg, kjøpesenter og leilighetsbygg.

– Dette er et av våre største satsingsområder, og vil være en prioritert del av konserndriften i årene fremover, sier Gunnar Johansen.

Som en del av konsernets virksomhet, inngår også Byggmakker-forretninger i Bodø, Svolvær og Fauske, og etter hvert på Leknes. Denne delen av virksomheten ledes av Andreas Johansen.

Lys horisont

Langs den eventyrlige reisen, fra fjøsen på Leite, til å være en av landsdelens største byggere, har det tegnet seg en rød tråd av suksessfaktorer.

– Hele veien har vi hatt en arbeidsstokk med ukuelig arbeidsmoral og utpreget lagånd, hvor våre verdier, pålitelig, engasjert og nyttig, har vært godt implementert i den daglige driften. Jeg ser med stor optimisme på fremtiden, både for selskapet og for næringlivet i landsdelen, og lover at Gunvald Johansen skal fortsette å sette sine solide signaturer i den videre byggingen av Bodø-regionen, avslutter konserndirektøren.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts