Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Blander seg inn

***

Du kan ikke frykte forandring når du jobber med betong – du bør trigges av det. Slik er det for Geir Søreng og kollegene i Hålogaland grus og betong. Nå vil de blande seg inn i et av de viktigste knutepunktene i nord.

Store svingninger og variert oppdragsmengde fra år til år preger betongbransjen, og stadige skifter både av lokasjon og visjon er en del av jobben. Hålogaland grus og betong, som er en del av det store LNS-konsernet, har fire mobile og tre stasjonære betonganlegg. Disse har vært innom utallige steder i Nord-Norge, og nå har de tatt turen til Evenes. De ønsker å styrke den nye flyplassen.

Flytter seg etter behov

– Vi tror flyplassutbyggingen vil generere arbeid for oss, og velger å flytte i nærheten først som sist. Når du jobber med betong, må du være frampå, sier daglig leder Søreng.

Evnen til endring har vært én suksessfaktor for Hålogaland grus og betong, som økte omsetningen fra 23 til 160 millioner på 12 år. 28 hardtarbeidende ansatte er en annen.

– Vi har en stabil arbeidsstyrke, og de fleste er skolerte internt og kurset i regi av fagforeningen. Ingen kan alt når de kommer hit, men alle har motivasjon og lærevilje.

Jeg tror, og håper, myndighetene vil sette strengere krav til bransjen. Derfor er vi miljøbevisste i alle ledd av produksjonen allerede nå.

Mindre avtrykk

Å være forut for sin tid handler om mer enn å finne potensielle oppdrag. Ja, Hålogaland grus og betong må tenke større enn som så. Det er ingen hemmelighet at betongbransjen bidrar til store klimagassutslipp. Flyttingen til Evenes er et grep for å redusere klimaavtrykket, i og med at de får kort vei både til havna og flyplassen.

– Jeg tror, og håper, myndighetene vil sette strengere krav til bransjen. Derfor er vi miljøbevisste i alle ledd av produksjonen allerede nå. For selv om resultatet av det vi gjør varer evig, er veien dit i stadig forandring, fastslår Søreng.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts