Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Smarte hjem

***

Lettvint, miljøvennlig og trygt, og med full kontroll på mobilen. Hitch er den enkle måten å gjøre hjemmet ditt smart på.

– Sammen med en rekke andre strømleverandører har vi i Hålogaland Kraft utviklet hjemmeteknologi for deg som er mer opptatt av hjemmet enn av teknologien. Et smart hjem kan trygge og forenkle hverdagen til deg og dine nærmeste.

Vi mener rett og slett at smarte hjem gir positiv energy, sier prosjektleder for Hitch, Evan Didriksen.Om du trodde smarthus var komplisert og dyrt og ikke noe for din aldrende bolig, må du tro om igjen. Hålogaland Kraft har lansert en løsning som på en enkel måte gir trygghet og komfort i eget hjem, uansett alder og størrelse, og hvor alt styres fra telefonen.

Enkel installasjon

Hvem har ikke gått hjemmefra og plutselig lurt på om kaffetrakteren var slått av, døra lukket og lysene slukket. Eller vært på hytta og lurt på om du kom hjem til et kaldt hus. Med Hitch har du full kontroll på hjemmets, og det uten store installasjoner.

Som en start kjøper du en boks som kobles til internett og deretter bygges det ut med de produktene du har behov for.

Full kontroll

Til å begynne med kan en smartplugg kobles i stikkontakten til kaffetrakteren, så har du full kontroll på den og kan slå trakteren av fra hvor du måtte være. Evan Didriksen er prosjektleder for Hitch hos Hålogaland Kraft forteller at smarthus er på full fart inn i Norge, og at man i fremtiden vil se en rivende utvikling på hva som er mulig å styre uten å være til stede.

Med Hitch kan du integrere alle dine smarte produkter og styre hele hjemmet via din egen telefon, samtidig som du vil få fullstendig kontroll over energiforbruket. Siden Hitch er en åpen plattform, kan du også integrere produkter fra andre leverandører, slik som for eksempel Sonos, Logitech, Osram eller Philips Hue, forteller Didriksen.

Vi nordmenn er glade i eget hjem og investerer både mye tid og penger på dette. Med smarte løsninger fra Hitch kan man nå ha bedre kontroll på energistyring, sikkerhet og komfort.

Effektivisering og komfort

– Vi nordmenn er glade i eget hjem og investerer både mye tid og penger på dette. Med smarte løsninger fra Hitch kan man nå ha bedre kontroll på energistyring, sikkerhet og komfort. Et abonnement på tjenesten, samt trådløst nett er det du må stille med selv, så hjelper vi deg i gang. – Vi opplever veldig gode tilbakemeldinger fra kunder som har installert dette, og erfarer at de stadig bygger ut anleggene sine med nye kontrollenheter.

Jeg har selv testa det ut hjemme med styring av varme og lys, og synes det fungerer flott. Hos Hålogaland Kraft har vi også et demorom der alle funksjoner er kobla til, og folk som er nysgjerrige kan komme å se og prøve det selv, forteller prosjektlederen.

Bindeleddet

Hålogaland Kraft har hatt strøm og bredbånd som sine kjernevirksomheter i mange år. Hitch er nå blitt et bindemiddel mellom disse to satsingsområdene. Å skape trygghet og komfort i folks hjem gjennom bevisst styring ser Didriksen som viktige strategisk satsingsområde i fremtiden.

– Den teknologiske utviklinga i norske hjem er i rivende utvikling. Smarte hjem er en arena vi skal være sterkt til stede på, avslutter Didriksen.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts