Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Havdrømmer

***

Harstad Marina oppfyller drømmen om et liv på havet. I år har det vært en voldsom økning av folk som vil nyte tilværelsen om bord i egen båt.

– Det er full fart nå. Nybåtsalget og bruktbåtsalget har tatt av, og folk kommer for å få nye motorer og service på de gamle, forteller medeier Mads Johansen. Harstad Marina driver med det meste innen båt, fra salg av nye og brukte båter, verksteddrift og en utstyrsbutikk. Alt for å gi vellykkede turer på de blå bølgene.

«Jeg elsker å seile og seiler så seint det går an, for turen tar slutt når du kommer til land», sang Odd Børretzen. Flere og flere får lyst å oppfylle drømmen om egen båt, fine sommerkvelder på havet med fiskesnøre eller tid med familie og venner i et maritimt miljø.

Doblet bruktbåtsalg

– Vi er en bedrift som oppfyller drømmer, og ønsker å være en lokal forhandler som folk er fornøyde med. Vi strekker oss langt for at båtlivet skal gå som en drøm, og ikke være et mareritt, sier Johansen. De åtte ansatte ser at de har mange faste kunder som kommer tilbake gang etter gang.

Folk ønsker komfort også på havet, og lettstelte båter. Overbygg er populært, det samme er aluminiumsbåter. Men variasjonen i folks behov og ønsker er stor.

Det har vært stor aktivitet i år på bruktbåtsiden, antallet båter som er solgt er doblet fra i fjor. Harstad Marina er hele tiden på jakt etter flere båter, og tråler landsdelen rundt for å skaffe dem.

– I år vil folk på havet ser det ut til, sier Johansen. Harstad Marina satser på et bredt utvalg og har kunder fra Tromsø i nord og ut til Lofoten og Vesterålen.

Privatmarkedet er det desidert største, men på verkstedsiden er også næringslivet som for eksempel oppdrettsnæringen kunder.

Båtliv er alt

I butikken selges servicedeler, oljefilter og bunnsmurning, i tillegg skaffer bedriften det meste som trengs til et godt båtliv. Harstad Marina har også 50 båtplasser til utleie. En stor del av virksomheten er viet bruktbåtmegling, altså at man selger båter på vegne av kunder.

Privatmarkedet er det desidert største, men på verkstedsiden er også næringslivet som for eksempel oppdrettsnæringen kunder.

– Det er artig når det svinger oppover, sier Johansen. Som de andre i bedriften driver han på denne tiden med båt nærmest døgnet rundt. Etter arbeidstid er det egne båtprosjekter og sjøliv som venter.

– Båtlivet betyr alt, avslutter Johansen.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts