Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Full gass for Høgås

***

Høgås Transport driver med graving, transport, sprenging og brøyting på Evenes. Men sjefen Frank Høgås kan ikke få nok av maskiner, så når arbeidsdagen er over setter han seg gjerne i rallybilen og gir bånn gass.

Oppveksten til Frank og broren Odd Ivar Høgås handlet mye om maskiner, og så snart skolen var unnagjort startet de og en tredje bror sin egen arbeidsplass. Nå driver Høgås Transport AS med graving, transport, flytting av masser med trekkvogn, fjellsprenging, brøyting og grusleveranser. Til tross for at Frank er administrerende direktør og broren styreleder, Trives de aller best utenfor kontoret blant kjøretøy og maskiner.

Vi synes det er viktig å bidra til et godt nærmiljø og kjenner det er meningsfylt at ungdommer får aktiviteter som holder dem i gang.

Jevn stigning

Totalt er de fire faste ansatte i tillegg til innleid arbeidskraft som stepper inn når det er mye å gjøre. Sammen har de bygget et firma som helt siden oppstarten for snart 30 år siden har hatt med jevn stigning i arbeidsmengden. I dag består maskinparken av fem lastebiler, åtte gravemaskiner, to hjullastere, én veihøvel, to traktorer og ett knuseverk.

– Vi kjenner markedet i Evenes godt, og holder oss stort sett lokalt. Vi har hatt sporadisk med arbeid i Harstad og regionen rundt, men prioriterer oppdrag i egen kommune, sier Høgås.

Nylig avsluttet de grunnarbeidet på et leilighetsbygg i kommunesenteret Bogen, et oppdrag som sysselsatte alle menn alle i en liten periode. Nå er høysesongen startet og hver dag handler om grunnarbeid på hustomter, sprengning og transport.

Fartsfylt fritid

Høgås Transport liker også å gi tilbake til lokalsamfunnet gjennom sponsing til skoler og idrettslag i området. Firmaet holder til i Tårstad, og bidrar årlig til den stadig mer kjente Tårstad-dagen som er blitt en flott møteplass for bygdefolket så vel som tilreisende møtes.

– Vi synes det er viktig å bidra til et godt nærmiljø og kjenner det er meningsfylt at ungdommer får aktiviteter som holder dem i gang, mener Frank.

Selv holdes han i gang av gromme motorlyder og høyt adrenalin på rallycrossbanen. Når lidenskapen skal utøves kan han velge mellom en Ford Focus og en Opel Ascona B. Høgås er i styret til NMK Hålogaland og kjører mest på hjemmebanen Evenes

Motorstadion.

– Fritidsaktiviteter og lidenskap er viktig for å trives i livet, og bilcross er tingen for meg. Der andre foretrekker og roe ned når arbeidsdøra er lukket, foretrekker jeg å fortsette racet. Jeg trives best når det er bånn gass både på jobb på fritiden, smiler Frank.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts