Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Oppfinneren fra Oppeid

Knut-Arne Thorbergsen har alltid vært vant til å ta i et tak, og bestemte seg like greit for å starte sin egen arbeidsplass. Møt mannen som er bedriftseier og daglig leder – men først og fremst oppfinner.

For 12 år siden hadde Knut-Arne Thorbergsen sin første arbeidsdag i K. Thorbergsen Mekaniske AS. Sveiseren og industrimekanikeren visste at det var marked for kvalitetsprodukter av syrefast stål, aluminium og plast, og hadde i tillegg nye spennende ideer han ville sette ut i livet. Etter kort tid var det lille mekaniske verkstedet blitt til en millionbutikk.

– Utviklingen av bedriften har vært mulig på grunn av samarbeidet med Smolten og The Quartz Corp., sier Thorbergsen.

Egne produkter og dyktige medarbeidere

– Jeg har vært så heldig at jeg bare har hatt svarte tall i regnskapet, smiler Thorbergsen.

Det er for øvrig ikke flaks som har ført ham dit, men oppfinnerhjernen hans og de dyktige medarbeiderne. Hos K. Thorbergsen Mekaniske finner du ansatte med bred kompetanse, og produkter som bare de tilbyr. Ja, det er faktisk så unikt.

– Tre av oppfinnelsene er designbeskyttet i Patentstyret, og jeg er stolt av at også Innovasjon Norge har gitt oss anerkjennelse, sier Thorbergsen.

Anerkjennelsen kom i form av én million kroner, som bedriften har brukt til å bygge nytt verksted. Her utvikles vangeprofiler, håndprofiler i aluminium for gangbaner, rekkverk og trapper. Produktene har de solgt til mange norske aktører, for eksempel til det nye smoltanlegget på Innhavet. Også utenlandske selskaper har handlet hos dem, deriblant et havbruksselskap på Færøyene.

Fremtidens oppfinnere

Mens K. Thorbergsen mekaniske har bidratt til å utvikle andre selskaper, har bedriften selv vokst ut av lokalene sine – fire ganger. Etter at Thorbergsen med egne hender hadde bygget ut verkstedet for tredje gang, skjønte han at tiden var inne for å flytte. Han brukte kvelder og helger på å bygge de 1000 kvadratmeterne han nå har, og nå har han plass til større og bedre maskiner.

– Dessuten har staben kunnet vokse, og jeg grep muligheten til å ta inn ivrige lærlinger. Det er slik vi legger til rette for en ny generasjon oppfinnere.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

279 posts