Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Klar for tyngre løft

***

© by Tommy Andreassen

De er vant til å løfte tungt i arbeidet med mange av Lofotens store byggeprosjekt. Den siste tids kraninvesteringer har gjort Leknes Maskin klar for enda tyngre løft.

– Vi ønsker å være et naturlig alternativ for alle typer kranoppdrag i Lofoten, også de aller største, sier eier og daglig leder hos Leknes Maskin, Stig Johansen.

Sammen med sine 14 medarbeidere, har han nå posisjonert seg for å imøtekomme den økende mengden av større byggeprosjekt i Lofoten. Strategiske nyinvesteringer av større mobil- og lastebilkraner er gjennomført.

Med den nye 130 tonns krana på plass, har sørger vi for god løftekapasitet i Lofoten.

Fra 1 til 15

Han er 2. generasjon Johansen i maskin og transportbedriften som ble etablert av faren på slutten av 70-tallet. Det som startet med en mann og en lastebil for snart 40 år siden, er i dag blitt en tverrfaglig og kompetent aktør med bred maskinpark og 15 mann på lønningslista, hvor mye av virksomheten er rettet mot arbeid for regionens desidert største bygger, Lofotentreprenør.

– De representerer en stor og god samarbeidspartner, men det er viktig å presisere at vi også utfører oppdrag for andre som måtte trenge oss, forklarer Johansen.

Mer enn kran

Ved siden av krantjenestene tilbyr Leknes-bedriften også en rekke andre tjenester.
Transport og pumping av betong har i mange år vært en stor del av driften, og en tjeneste de ved flere anledninger har eksportert ut til større byggeprosjekt utenfor Lofoten.

De har også inngående kunnskap om spesialtransport av lang, bred og høy last. I tillegg til å være en kran- og transportaktør, er de også en anleggsentreprenør.

– Det betyr at vi tilbyr grunn- og terrengarbeid, hvor salg av ulike masser er en naturlig del av dette virksomhetsområde. Vi utfører også i dag snørydding og strøing for en rekke ulike kunder, forklarer Johansen.

Menneskene

Den faglige grunnmuren er sterk og består blant annet av ingeniørkompetanse, faglært arbeidskraft i ulike kategorier, særskilt VA-kompetanse og godkjenning for ansvarsrett innen bygg og anlegg. Men like viktig som faglige kvalifikasjoner, er fokuset på menneskene de møter, og deres ulike forventninger.

– Bak alt vi gjør, ligger et ukuelig fokus på kundens opplevelse og tilfredshet av leveransene våre. Alt fra hvordan vi oppleves som mennesker til hvordan vi utfører arbeidsoppgavene. Målet er at alle vi jobber med og for skal være fornøyde referansekunder når de ulike oppdragene er utført, utdyper Johansen.

Mye på gang

Som aktør i en region med høy fart ser han lyst på fremtiden i vakre Lofoten.

– Vi vet det er mye på gang her ute. Ny skole, ny brannstasjon, flere hoteller og en rekke næringsbygg er bare noe av det som skal bygges i nær fremtid.

Med nytt utstyr på plass skal vi være med å sloss om oppdrag i den videre utviklingen av det fantastiske øyriket vårt .

Og en ting er sikkert.  Vi er klar for tunge løft.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts