Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Løfter med is og industri

Kraftkommunen Meløy har omstilt seg etter svært tøffe tider – nå samarbeider en rekke nye reiselivsbedrifter om å gi spektakulære naturopplevelser. I sentrum: den gigantiske isen.

Tekst: Edmund Ulsnæs

– Bare de siste, få årene er det blitt etablert hele 15 nye reiselivsbedrifter i Meløy. De tar i bruk og presenterer den fantastiske naturen. Meløy blir attraktivt å besøke, konstaterer en fornøyd daglig leder Stine Estensen i det kommunale foretaket Meløy Utvikling KF.

Det koker

Svartisen, juli 2017: det formelig koker, her ved Engenbreen i Meløy. Brearmen er den lavestliggende i fastland-Europa, og interessen er stor og internasjonal for den spektakulære opplevelsen det er å stå tett ved isen. Her ved en av Salten-regionens største attraksjoner fyller de minnebøkene, tusenvis av besøkende fra land som Frankrike, Tyskland, Japan, Sverige og USA.

– Turister har valfartet hit i over 100 år, men nå som Meløy kommune har overtatt driften, er vi i starten av en sterk utvikling av Engenbreen som reisemål, forklarer daglig leder Rolf B Nilsen i Svartisen AS.

Vi har satset på høyere kompetanse og flere aktører i reiseliv. Svartisen er navet, men både turisme på fjellet, ved havet og på øyene utvikles.

Satser bredere

Befolkningsmessig er Meløy bare middels stor i Nordland, men med sterkere og mer variert næringsliv enn de fleste. Dermed klarte kommunen å reise seg etter den historisk sterke smellen i 2011-2012. Rundt 20 prosent av samtlige arbeidsplasser forsvant da solenergi-produsenten REC stengte sine fabrikker.

– Vi har gitt 70 millioner kroner til utvikling, nyetablering og kompetanseheving. Dette har bidratt til mer enn 300 nye arbeidsplasser, sier Stine.

– REC-velten har lært oss at vi må satse bredt og i alle bransjer for å skape ny og varig vekst. Her er reiseliv viktig, men vi har også unik infrastruktur for nye industriarbeidsplasser, og spesielt stor kompetanse innenfor havbruk.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts