Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Den fargerike byggeklossen

***

© by Robin Lund

For å bygge en sterk region trengs en solid grunnmur av ulike byggeklosser. Den mest fargerike heter kultur.

Den forener. Den begeistrer. Den skaper bolyst og stolthet. Den bærer over store verdenshav og inspirer på tvers av landegrenser og rang. Kulturen er en viktig fargeklatt og gledesspreder i byggingen av et hvert samfunn.

Samfunnsmedisin

– Uten kultur er vi sosialt fattige. I en tid som i stadig større grad preges av velstand, materialisme og egoisme, blir det enda viktigere at det finnes elementer som motvirker avstand og fremmer samholdet i befolkningen. I denne sammenhengen blir kulturen som en liten dose samfunnsmedisin å regne

Jeg sier som Per Fuggeli:
-Å være en del av en flokk er viktig.

– Man må være en sulten ulv for å jage godt. Til tross for mange år i bransjen inspireres og motiveres jeg fortsatt av dette meningsfulle arbeidet som betyr så mye for så mange.

Sulten

Ordene kommer fra Bjørnar Mikkelborg, engasjert daglig leder i Narvik Kulturhus. Denne stolte og tradisjonsrike institusjonen feiret nylig 60-årsjubileum, men hviler langt fra på gammel storhet.

– Man må være en sulten ulv for å jage godt. Til tross for mange år i bransjen inspireres og motiveres jeg fortsatt av dette meningsfulle arbeidet som betyr så mye for så mange.

Mer enn du aner

Som regionens viktigste kulturhus, har Mikkelborg og hans ansatte et meget bredt fokus når kalenderen skal fylles med arrangement og aktiviteter.

– Vi er opptatt av å legge til rette for alle. Det er like selvfølgelig og jobbe med småstjerner fra distriktet, som det er å hente store nasjonale og internasjonale navn. Når kulturscenen fylles med bredde, er den på sitt mest kraftfulle. Oppsetningene våre favner mer enn du aner, sier Mikkelborg, og henviser til deres eget slagord.

Alvor og galskap

Selv om kultursalen i Narvik er pusset opp flere ganger siden starten i 1956, er det ingen overdrivelse å si at historien fortsatt sitter i veggene. Her inne har mennesker gjennom flere generasjoner søkt til fellesskapet og de gode opplevelsene. Her inne har mangt et barn stotret frem sin første replikk. Her inne har latteren runget og begeistringen fått fritt spillerom. Her har kulturen bygget bruer, samlet og forenet. Her har en herlig blanding av musikalske gudegaver, alvor og galskap vært fremført fra en og samme scene.

– Samfunn og regioner hvor kulturen står sentralt, blir ikke bare sterkere og rikere. De blir også lykkeligere, avslutter kulturambassadør Mikkelborg.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts