Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Estetisk rensing i strandsonen

***

Nye og strengere rensekrav førte til at Narvik Vann har etablert nytt renseanlegg i Taraldsvik. Resultatet er et estetisk flott anlegg som renser seks ganger så mye som forgjengeren.

Det er et majestetisk bygg som har reist seg i sjøkanten nedenfor Narvik sentrum. Ved siden av å ha fokus på teknologi og funksjonalitet, har man hele veien også fokusert på byggets visuelle fremtoning i strandsonen.

– Vi har alle vært opptatte av at anlegget skal være pent å se på, og er veldig fornøyd med sluttresultatet, sier Åse Soleng.

Avløpsvannet som kommer til det nye anlegget gjennomgår flere ulike renseprosesser før det føres ut på 50 meters dyp om lag 500 meter ut i fjorden. Det som blir igjen i anlegget gjennomgår ytterligere prosesser som skiller ut tørrstoff og slam som regelmessig transporteres til godkjente deponi.

Hele seks ulike siler og filter inngår i de nye renseprosessene.

Det nye anlegget er dimensjonert for 15.000 personer og har en kapasitet på 200 liter i sekundet.

– Tidligere ble det samlet opp rundt 120 tonn tørrstoff i året, mens det nye anlegget skiller ut rundt 750 tonn. Det resulterer i seks ganger mindre tørrstoff og slam i Ofotfjorden, informerer Soleng.

Det nye anlegget er dimensjonert for 15.000 personer og har en kapasitet på 200 liter i sekundet. For prislappen på 70 millioner har man fått det siste av renseteknologi innstallert og implementert i et flott bygg på 375 kvadrat fordelt på to etasjer med tilhørende kjeller.

– Såpass må det være når man skal rense avløpsvannet til en hel by, mener Soleng.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts