Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Treffpunktene

***

Hver dag mellom 09.00 og 11.00 høres livlige diskusjoner og lystig prat fra det samme bordet på stamkafeen.Det er guutan som treffes.

Rundt kafebordet til de pensjonerte LKAB- og kommunearbeiderne går praten høylytt om alt fra Hålogalandsbrua og lakseoppdrett til husrenovering og engelsk fotball . Meningene er sterke, og det mangler ikke på gode løsninger og svar.

Selv ordføreren stikker jevnlig innom for å ”rådslå” med guutan.

– Vi har flere ganger hatt Rune Edvardsen på besøk hvor vi har gitt han tydelige tilbakemeldinger og tips på hvordan han bør tenke i konkrete politiske saker, humrer Egil Mikalsen.

Sammen med resten av den humørfylte gjengen besøker han stamkafeen seks dager i uka. Det har de gjort helt siden dørene til senteret ble åpnet.

– Kaffen med gjengen er blitt et daglig treffpunkt som vi ser frem til og prioriterer, forteller han.
Det nikkes anerkjennende.

– Vi er så ofte her at betjeningen begynner og savne oss om vi uteblir en dag. Det er mer enn hva som er tilfelle på hjemmebane.
Latteren runger nok en gang.

Sentrene har liksom alt. Fine klær, hobbysaker, telefonting og god is.

På byens andre senter sitter venninne Frida og Victoria. De er begge 11 år og har nettopp begynt å ta egne byturer. En ny og spennende verden å utforske for jentene som innrømmer at de allerede er betatt av shopping og butikker. Blant mange favoritter er det Søstrene Grene som bare må besøkes hver gang anledningen byr seg.

– Sentrene har liksom alt. Fine klær, hobbysaker, telefonting og god is, sier Frida og fniser litt mot venninnen.

De har tatt en liten pause i butikkvandringer og koser seg med hver sin softis på en av senterkafeene.

– Man føler seg litt voksen når man kan gå alene i butikker og på kafe, mener Victoria, og får et nikk fra Frida.

Selv om dagens butikkfangst er heller beskjeden, ser det ikke ut til å sette noe demper på stemningen av den grunn.

– Det viktigste er ikke å alltid kjøpe noe, men å treffes og kose seg. Da er sentrene et perfekt sted, avslutter de smørblide jentene.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts