Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Logistisk knutepunkt

***

Fly, båt og bil. Lokalt, regionalt og nasjonalt. Norbase sørger for effektiv og hensiktsmessig frakt av gods og pakker. Nå satser de også stort på eiendom og tjenester for norsk og utenlandsk militære.

Logistikk handler om å organisere effektiv lagring og transport av gods.

– Gjennom flere år har vi i Norbase spesialisert oss på nettopp det, sier Arnt Mathisen. Han har i dag ansvaret for salg av transport og eiendomstjenester samt bedriftens økende satsingsområde – aktivitet knyttet til nasjonalt og internasjonalt militær.

Luft, vei og sjø

Mathisen forteller at Norbase, på vegne av sine mange kunder, frakter og henter gods fra og til de seks regionsflyplassene; Bardufoss, Evenes, Leknes, Svolvær, Skagen og Andenes. Logistikk-bedriften er agent for JetPak og DHL Express og betjener kunder fra Midt-Troms, Sør-Troms, Ofoten, Vesterålen og Lofoten.

Norbase er også et knutepunkt for bilfrakt og er samarbeidspartner for de store transportselskapene som Collicare, B.H. Ramberg og DHL Freight.

– På lastebil har vi også utkjøring for Nor Lines og DB Schenker, forteller Mathisen.
Frakt via sjøveien er det tredje alternativet. Hver uke anløper to faste båter Harstad med trelast, stål, stykkgods og containere. Med større fokus på å få frakt over på sjøen, er dette en viktig satsing som de ønsker å forsterke i tiden fremover.

Vi kan tilby alt fra parkeringsarealer til store industrilokaler, og kan bygge og skreddersy løsninger alt etter behov.

Eiendom og lokaler

Ved siden av frakt, har Norbase også næringsarealer, både innendørs og utendørs, til leie.

– Vi kan tilby alt fra parkeringsarealer til store industrilokaler, og kan bygge og skreddersy løsninger alt etter behov, sier Mathisen.

Økt forsvarsaktivitet

Mathisen forteller at bedriften også opplever en økt oppdragsmengde for Forsvaret i Norge, samt militæret i Storbritannia og Nederland.

– Når de sistnevnte kommer til nord på årlige øvelser, er det vi som sørger for mottak og lossing av utstyr til alliert trening, forklarer Mathisen.

– Det kan være bandvogner, containere, biler og lastebiler som skal av og på båter i Harstad, Bogen og Sørreisa. Dette er store kunder med mye gods som gir bra aktivitet for oss.

I tillegg bistår Norbase det norske Forsvaret med utstyr som lagres og klargjøres til bruk for heimevernsdistrikt 16 i Bjerkvik.

– Flere solide bein gjør at vi står støtt som selskap. Stadig mer godsfrakt og økende aktivitet knyttet til Forsvaret og eiendom gjør at vi ser lyst på fremtiden, avslutter Arnt Mathisen.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

280 posts