Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Grunnleggeren

Selv om produktet du leverer blir overkjørt, trenger det ikke bety at det ikke settes pris på. Hvert år sørger de 240 ansatte hos Nord-Norges fremste asfalt­leverandør for nytt og høyt verdsatt dekke på veiene våre.

Når Nordasfalt starter arbeidet med å legge asfalten som vil utgjøre den nye riksveien inn til Bodø, må de ta i betraktning at produktet de leverer skal takle å bli overkjørt av opptil 40 000 kjøretøy i døgnet. Dette er en utfordring selskapet tar imot med åpne armer.

– Denne strekningen er Nord-Norges mest trafikkerte, og da må vi gjøre noe spesielt. Blant annet ved å bruke et steinmateriale som tåler stor trafikk, sier administrerende direktør og medeier i Nordasfalt, Ove Andreassen.

Blant de største

Det er nemlig ingenting å utsette på kunnskapen hos mannen som har 30 års erfaring fra bransjen. Andreassen var selv med å etablere Nordasfalt i 1988 – en trang fødsel, ifølge ham selv:

– Det var en tøff tid i starten, og vi trengte 8-10 år for å få ordentlig fotfeste. Men mengden oppdrag har økt betraktelig det siste tiåret, og vi har gått med overskudd i hele 20 år.

Med en omsetning på rundt 400 millioner kroner, er det få bedrifter i regionen som gjør det bedre enn Nordasfalt – uansett bransje. Én av suksessfaktorene er de kvalifiserte medarbeiderne, som har jobbet i bedriften i lang tid. De kjenner faget godt, og kan dermed gjøre en solid jobb.

Bred virksomhet

Gjennom årenes løp har virksomheten utvidet seg til å inkludere fresetjenester på vei, brøyting på vinterstid, ren­gjøring av tunneller og rehabilitering av bruer og betongkonstruksjoner. En naturlig utvikling, ifølge Andreassen som, til tross for gode resultater, er tydelig på at mest mulig vekst faktisk ikke er hovedmålet til Nordasfalt.

– Vi skal være en stabil produsent og entreprenør. Trygghet for eiere og ansatte er viktigst for oss, avslutter han.

NORDASFALT AS  er en asfaltentreprenør med hovedkontor i Bodø. Selskapet har virksomhet i store deler av Nordland fylke.
Omsetningen i selskapet inkludert underselskaper var siste år 550 millioner.
Selskapet har i dag 120 fast ansatte og i tillegg sesongansatte.

www.nordasfalt.no

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

279 posts