Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Saltvik bygger på

***

Etter å ha drevet med plogproduksjon og stålbygg i flere, har Ole Saltvik den siste tiden bygd på konsernskuta si, og er nå godt i gang med et nytt og spennende initiativ, Saltvik Påbygg.

En hektisk oppstartsfase med klargjøring av nye lokaler, flere nye ansettelser og bygging av ny merkevare og nytt markedsmateriell er nå tilbakelagt. Endelig kan man kan rette mer av fokuset mot drift og nye kunder, forklarer initiativtaker og eier Ole Saltvik.

Kremavtale

Det var en avtale med anerkjente HMF,  en dansk leverandør av lastebilkraner, som gjorde at han valgte å starte et eget påbyggingsfirma.

– Da vi fikk muligheten til å bli deres salgs- og servicepunkt med ansvar for de tre nordligste fylkene, var det ganske enkelt å si ja, forklarer Ole.

Nå jobber åtte personer i det nye selskapet, som også har fått på plass et av landsdelens råeste overflatebehandlingsanlegg.

– Vi har både eget sandblåsekabinett og egen sandblåsehall, i tillegg lakk- og monteringshaller, informerer Saltvik.

FPN som parringspartner

Mange viktige brikker er stablet siden han bestemte seg for å satse på ploger og mekanisk industri. En av de viktigste heter Forskningsparken i Narvik (FPN.

Når man gründer i oppstartsfasen, har man hode så fullt av fag og ideer, at papirarbeid og søknader bare virker forstyrrende. Her har FPN gjort en glimrende jobb fra dag en, først og fremst gjennom inkubatorprogrammet.

Samarbeidet startet med hjelp til en tilskuddssøknad i forbindelse med oppstart av plogproduksjon, og har siden bare ballet på seg.

-Skattufund, produktutvikling og ny hjemmeside er bare noen eksempler på prosesser hvor FPN har vært en viktig bidragsyter, fortsetter Saltvik.

Han ønsker og understreke viktigheten av at slike aktører finnes, og mener mange kunne hatt god nytte av deres kompetanse i en startfase så vel som i videreutvikling av eksisterende bedrift.

Ja-mannen

Helt siden Ole satte seg i lederstolen, har han hatt en ufravikelig ja-filosofi, uansett vanskelighetsgrad på oppgaven.

– Vårt løsningsorienterte fokus har gjort oss til et naturlig kontaktpunkt for alle som sliter med å få løst ”umulige” problemstillinger knyttet til mekanikk og stål.

Selv om vi ikke alltid tjener stort på slike henvendelser, er det med på å gi oss en godt rykte og renomme blant kundene. Ikke minst pålegger det oss å hele tiden tenkte nytt å annerledes, noe som har gjort at innovativ tankegang er blitt en naturlig del av hele organisasjonen, forklarer Saltvik.

Innovasjon og ja-mentalitet har på få år  bygget et mekanisk konsern med flere solide bein å stå. Det har også skapt forutsigbare og trygge arbeidsplasser i Narvik-regionen, noe som er en av Saltviks viktigste motivasjonsfaktorer.

– Å bidra til verdiskapning er tilfredsstillende, og vår strategi er å fortsette påbyggingen av konsernet til glede for oss selv og mange rundt oss, avslutter Saltvik

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

279 posts