Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Publisert i:

Satser på den store drømmen

© by Silje Eriksen

Hundedrømmen fikk mange bein å gå på da Jonny og Silje fant hverandre. Kjærligheten til hundene og kjærligeten til hverandre gjør at de satser på den store drømmen.

Gjennom bedriften Senja Husky Adventure AS realiseres drømmen til Jonny Mikalsen og Silje Eriksen. Nå får turister og lokale nyte naturen under nordlyshimmelen i hundespann.

Kundene liker opplevelsene og koser seg på tur. Foto: Hege Enge Dekkerhus

Dette er vår drøm. Vi selger en opplevelse som virkelig får deg tilbake til naturen.

Utenfor huset deres på Ottemoen i Tranøy kommune er det et salig hundeliv. Med 18 lånte huskyer og 18 egne er det et yrende liv. Alle får nærkontakt av det hundekjære paret. Med bestemt omtanke og nitid fokus på detaljer bygger Jonny og Silje opp hundespann fra bunnen.

Pasjon og glede

– Du må se personligheten til hver enkelt hund og sette dem riktig sammen.

Det er lett å se hva han mener. Paret varierer mellom å kommunisere kjærlig og bestemt. De forteller om hundenes ulike egenskaper og hvor i spannet de forskjellige hundene fungerer best.

Foto: Rune Ottarsen

Den passion og gleden ved å samarbeide med hundene og fellesskapet med dem gir meg en vanvittig boost.

De har deltatt på Troms Quest, der Jonny har kjørt og Silje vært handler. Men på den største opplevelsen med hundene fikk ikke Silje være med. Hun satt hjemme med deres datter på to måneder mens Jonny gjennomførte Finnmarksløpet i mars 2017.

– Det å kjøre løp er min personlige glede ved å se hva jeg tåler. Hva er min ytterste grense. Det å tyne meg til det maksimale. Og samspillet med hundene: Får du det til å fungere og harmonere?

Finnmarksløpet. I Jonny Mikalsen deltok i Finnmarksløpets 500 kilometer i 2017. Foto: Wenche Offerdal

Han er ekte senjaværing; født og oppvokst i Gryllefjord i Torsken kommune, mens hun er fra Sør-Tverrfjord i Loppa kommune. Mange kilometer fra hverandre, men felles kjente og en barndåp gjorde at de møttes. Den felles interessen fikk blomstre og for fire år siden lånte de huskyer for å finne ut om et liv med mange hunder var noe for dem.

Og nå er de i full drift. Han jobber kun som hundkjører og turguide, mens hun har full jobb som lærer i Tranøy. Silje tar seg av det administrative. Etter hvert skal også hun over i firmaet.

Hundene og eierne elsker å dra ut på tur.
Foto: Rune Ottarsen

Magisk band

De tette båndene til hundene er viktige for paret.

– Det er helt enormt og jeg knytter utrolig sterke band som varer hele livet til hunden. Det er et helt magisk band mellom hund og eier, opplyser Jonny.

For paret er det gleden ved å bli ett med naturen og hunden som er drivkraften. Å være ute på sporet i timesvis og dagesvis. Det fantastiske i å kunne drømme seg bort i et stort team med hundene trekker Jonny fram.

– Det er en hobby og lidenskap som gjør at vi kommer bort fra alt det andre. Når jeg står på sleden og det er helt stille rundt meg midt i naturen får jeg sjelefred og slapper av, forteller Silje.

Senja Husky Adventure AS har i løpet av kort tid opparbeidet seg et godt rykte og hatt flere gjester enn de hadde håpet. Paret sier de ofrer alt for å få dette til, og mener de er godt i gang allerede.

Jonny Mikalsen og Silje Eriksen lever drømmen på Senja gjennom sitt selskap Senja Husky Adventure AS.

– Vi er godt fornøyde. Det har kommet utrolig mange gjester. Vi er superfornøyde med at mange tar veien til Senja og bruker oss. Og så får jeg vanvittig mye utekontor, flirer Jonny.

Artikkelen er laget i samarbeid med Senjakultur.no. En nettavis for Senja og Midt-Troms. Tett på grasrota, kultur og folk.