Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Sitrusmarinert kveite med safransaus

Kveite har lange tradisjoner her i nord, og mange forbinder kveite med jula, men den er sannelig god ellers i året også.

© by Synøve Dreyer, Norges sjømatråd

MatNordfra er den kulinariske delen av magasinet Nordfra. Her vil vi dele oppskrifter og historier fra en mangfoldig og rik matkultur i nord.

Ønsker du å dele en oppskrift med MatNordfra? Send inn forslag til oss på post@nordfra.no

Tradisjon

Det er få måltid som kan måle seg med kveita. Fisken er lett å like for mange, og blir ekstra god og saftig når den marineres med sitrusfrukter. Kveite finnes langs hele norskekysten, men spesielt fra Trøndelag og nordover.

OPPSKRIFT

Type: Middag
Hovedingrediens: Kveite
Tid: 40 – 60 min

INGREDIENSER
  • 500 g kveiteskiver
  • 1.5 ts salt
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk sitron
  • 1 stk lime
  • 2 ss smør
  • aluminiumsfolie

SLIK GJØR DU


  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Dryss salt over kveiten og ha den i en ildfast form.
  • Riv skallet og press saften av appelsin, sitron og lime, og ha det over fisken.
  • Smelt smør og fordel det over kveiten.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie, og la kveiten stå og marinere seg i ca. 30 minutter.
  • Bak fisken i stekeovnen i ca. 15 minutter.

SAUS

  • Kok opp vann og bland det med safrantråder. La stå til dem blir myke.
  • Rør sammen eggeplomme, maisennamel, fiskekraft og kremfløte.
  • Kok opp under omrøring.
  • Rør inn safrantråder og la sausen trekke på svak varme i 2-3 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Server kveiten med safransaus, kokte poteter og erter. Dryss gjerne persille over hvis du har.

GOD MIDDAG!

Oppskrift i samarbeid med Norges sjømatråd

Mat fra Norges sjømatråd

Oppskriften er levert av Norges sjømatråd, som jobber sammen med den norske fiskeri- og havbruksnæringen for å utvikle markeder for norsk sjømat. Sjømatrådet har hovedkontor i Tromsø og tolv kontorer i utlandet.

Hos sjømatrådets nye sider «3 i uka» får du oppskrifter og artikler om sjømat. Her finner du inspirasjon og ideer, samt sjømatskolen.

Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Artikkel av MatNordfra

MatNordfra

MatNordfra er den kulinariske delen av magasinet Nordfra. Her vil vi dele oppskrifter og historier fra en mangfoldig og rik matkultur i nord.

Ønsker du å dele en oppskrift med MatNordfra? Send inn forslag til oss på post@nordfra.no

2 posts