Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Har avviklet seg til suksess

Salg og avhending av andres eiendeler har lagt grunnlaget for det som i dag er vokst til et stort salgs- og eiendomsimperium med avdelingskontor over hele landet.

Nå har Stig Otto Nilsen og Bodø-baserte Stadssalg begynt å se etter strategiske veier inn i resten av Skandinavia.

Stadssalg er i dag en av de største landsdekkende norske aktørene innenfor såkalt avhendingssalg. På oppdrag fra bank, finans, offentlige etater, inkasso­byråer og advokater, selger de årlig mange tusen gjenstander gjennom egne nettsider og kanaler.

Fylte potetbingen

Kremmerblodet til Stig Otto kom tidlig til syne da han som liten guttunge samlet flasker og lagret dem i farens potetbinge i påvente av at panten skulle øke fra 50 til 70 øre.

– Det var på mange måter der jobb­verdenen min startet, humrer Nilsen. Derfra gikk veien videre til kaikanten i Bodø, og salg av bestefars reker.

Begynnelsen

Selve Stadssalg-eventyret fikk sin brakstart i september 1997. Etter å ha kjøpt biler i flere runder på Televerkets årlige auksjoner, og solgt dem videre med god fortjeneste, kontaktet Nilsen Televerket og la fram et forslag på et avhendingssamarbeid.

Det hele gikk slag i slag, og plutselig hadde han ansvaret for salg av en av landets største firmabilparker på nesten 5000 biler.

– Det var en absurd situasjon. Der satt jeg på mitt hjemmekontor og hadde i en periode et 30-talls biler parkert rundt huset. Jeg skjønte fort at jeg måtte skaffe meg en egnet plass til driften, og etter et overskudd på 500 000 første måned var banken lett å overbevise. Det resulterte i kjøp av min første næringseiendom, forteller Nilsen.

Høyest i nord

Siden har porteføljen av næringseiendommer økt til 38, med virksomhetsområder som strekker seg fra hotell og restaurant til kontorbygg, helsestudio og tursistsenter. Virksomheten knyttet til denne delen av konsernet har bidratt sterkt til byggingen av firmaets solide egenkapital på rundt 325 millioner kroner. Det samme gjelder fjorårets resultat på imponerende 25 millioner.

– Lysten på å fortsatt utvikle og skape, har gjort at vi, etter tegninger fra Snøhetta, snart går i gang med byggingen av landsdelens høyeste hotell i Fauske sentrum, informerer Nilsen.

Ny sheriff i bygget

Da det nasjonalt kjente bygget til den tidligere dekkbaronen Tommy «Sharif», ble lagt ut for tvangssalg tidligere i 2015, var Nilsen også tidlig på banen for å sikre seg en sjelden god beliggenhet til sin egen virksomhet på Østlandet.

– Synligheten er helt ekstrem, og det passerer daglig 130 000 biler rett utenfor hovedinngangen. Dette er vi svært fornøyde med.

Nye horisonter

Selv om mye av pengene i konsernet kommer fra eiendomsvirksomheten, er det fortsatt avhending og salg som opptar Nilsen mest i hverdagen.

– Dette er fundamentet alt er tuftet på, og vi har klare strategier og planer om videre vekst i dette segmentet. Blant annet jobber vi med tanker knyttet til ekspensjon ut til resten av Scandinavia. Vi skal fortsette å avvikle oss til nye suksesser og horisonter.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

279 posts