Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Publisert i:

Stein for stein

Når Hurtigruta legger til på den nye kaia i Bodø, vil tusenvis av turister spankulere over Steinar Kristoffersens verk på vei til byen. Arbeidet hans er nemlig det første de ser – selv om de ikke er klar over det selv.

Siden oppstarten i 2009 har det kun blitt mer og mer arbeid på steinleggeren fra Bjerkvik. Steinar Kristoffersen AS er en aktør i et marked Steinar selv har bygd opp – stein for stein.

– Belegningsstein tåler kjemikalier, er mer slitesterkt enn asfalt, har bedre bæreevne og ser penere ut. Ved å fremme disse fordelene og jobbe målrettet med å skape etterspørsel, er vi nå Nord-Norges største leverandør på feltet, sier Kristoffersen.

Stabil pågang

Da han startet selskapet var ikke målet å bli størst. Kristoffersen ville skape et solid firma der medarbeiderne skulle trives.

– Firmaet har utviklet seg til å bli større enn jeg hadde turt å håpe på. 2017 har startet strålende, med mange nye oppdrag, og alle våre tolv ansatte har nok å henge fingrene i, sier Kristoffersen.

Oppdragene er spredt over hele Nord-Norge, og innebærer avretting og steinlegging av store arealer, i tillegg til transport av betongvare for Beisfjord Sementvarefabrikk. Det er i Bodø og omegn det skjer mest nå for tiden. De skal blant annet legge 11 000 kvadratmeter med belegningsstein på den nye Hurtigrutekaia og 6000 hos gjenvinningsstasjonen til Østbø AS.

Nordnorsk samarbeid

For å kunne levere den mengden stein som kreves, trengs en solid samarbeidspartner. Det har Steinar Kristoffersen funnet i Nordland Betong, som leverer belegningsstein for dem i nord.

Noe annet som må til for å lykkes, er å være forberedt på perioder som ikke er like travle. Steinar Kristoffersen har mindre pågang på vinteren, men har nå funnet et nytt segment å ta posisjon i.

– Vi har begynt å tilby dekke i parkeringskjellere, og gleder oss til å øke oppdragsmengden her. Dette blir neste stein i den videre byggingen av Steinar Kristoffersen AS.

Artikkel av Næring i Nord

Næring i Nord

Næring i Nord er Nord-Norges største næringslivsmagasin, og sendes ut til samtlige bedrifter i nord 3 ganger i året. Magasinet inneholder næringslivsstoff, bedriftsomtaler, temabilag m.m. Næring i Nord er en del av magasinet Nordfra.no

279 posts