Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Skriv ut

Unik gründervilje i Gratangen

© by Michael Ulriksen

Et nytt næringsbygg på 3100 kvadratmeter er under opp­føring, og investeringer på totalt nærmere 80 millioner er underveis de neste årene. Det satses på produksjon i til­knytning til lakseoppdrett og fiskerier, blant annet innen produksjon av protein, som er mangelvare på verdensbasis.

Det er en unik entusiasme og gründervilje i dette lokalsamfunnet. Kompetansen innen havbruksnæringen er høy, og den syder av energi. Ved at lokale og regionale investorer går sammen, skaper vi en næringsklynge som kan dra nytte av hverandre på flere områder, og skape ytterligere vekst

Author's image
Roger Bergersen
Styreleder i Astafjord Industrier og daglig leder ForteNarvik

SPIRE

I Gratangen tenker man innovativt på flere områder, for eksempel med energisentral for gjenbruk av overskuddsenergi, og samdriftsfordeler som gir besparelser både for aktørene og miljøet.

Omstillingsprogrammet i kommunen, SPIRE, har vært en god støttespiller i arbeidet med å finne investorer og midler til satsingen, sier Bergersen

Flere ben å stå på

Kommunen huser også flere levende industriområder. På Hellarbogen Industriområde ligger Nordnorsk Fartøyvernsenter, som er ett av tre nasjonale fartøyvernsentre.

– En annen bedrift i sterk utvikling i samme område er Gratangen Mekaniske Industri (GMI). De er i samarbeid med andre produsenter totalleverandør av kostnadseffektive redskaper for snørydding til lastebiler, hjullastere og traktorer, sier Cato Haakseth. Haakseth  jobber som prosjektkoordinator i omstillingsprogrammet til Gratangen Kommune, SPIRE.

I Fjordbotn Industriområde, holder Hålogaland Ressursselskap, samt kommunens største entreprenør, Jensen Entreprenør, til. Området har nylig blitt bygget ut, og ytterligere utbygging er planlagt våren 2016.

– Summen av disse industriklyngene tilfører kommunen et bredt og spennende spekter av næringsaktører, konstaterer Haakseth.

Reiseliv

Reiselivet i kommunen er i en veldig positiv utvikling med flere spennende tilbydere innen fisketurisme, museum, overnatting og servering. Kystkulturen og samisk historie i tillegg til krigshistorien står sterkt i Gratangen-samfunnet.

Kystkultur står sterkt i Gratangen. Foto: Rune Jensen

Trivsel og boglede

Ønsker du tilgang til vakker natur, friluftsliv og innflyttningsklare boliger, er Gratangen et attraktivt sted å søke. Den store frivilligheten bidrar også til at kommunen hver sommer er vertskap for flere store og etter hvert godt kjente arrangement; Foldvik Mar­ked og Kystkulturfestival, den populæ­re Gratangsturneringen og BCC med sine to årlige arrangement.

Gratangen Spire logoer v2

Bli med på en opptur – velkommen til Gratangen!

Klikk her for å lese mer hos Gratangen Næringsforum!

Del med venner, , Google Plus, Pinterest,

Artikkel av Magasinet Nordfra

Magasinet Nordfra

Magasinet Nordfra er et nordnorsk nettmagasin som jobber for å fremme bedrifter og opplevelser i nord. Vi produserer og publiserer artikler med hovedvekt på natur, kultur, folk og næringsliv.

29 posts